Liuskasaari

HSS Paviljong sijaitsee Liuskasaaressa, Kaivopuiston edustalla

Kotisatamaansa Liuskasaaressa pitävän Helsinfors Segelsällskapetin viiri liehuu tuulessa HSS Paviljongin yllä.

HSS PAVILJONG

Helsingfors Segelsällskapet rakennutti kerhotilakseen Liuskasaaren ensimmäisen paviljongin jo vuonna 1899. Vuonna 1929 pystyyn nousi uusi komea puupaviljonki torneineen. Nykyisen ulkomuotonsa paviljonki sai kuitenkin 40-luvun puolivälissä tapahtuneen tulipalon myötä, kun arkkitehti Runar Finnilän suunnittelema uusi tyylipuhdas funkkis-paviljonki nousi vanhan tilalle.

HSS Paviljongin upeaa, pyöreää salia koristavat meriaiheiset lasi-, keramiikka- ja seinämaalaukset. Sali on valoisa ja yli puolet seinäpinta-alasta peittävät ikkunat antavat mahtavat näköalat lähes joka suuntaan. Salissa on 250 istumapaikkaa, cocktailtilaisuuksia voidaan järjestää jopa 400 henkilölle. Merenpuoleisella ulkoterassillakin on 80 istumapaikkaa.

HSS Paviljong tarjoaa upeat puitteet niin illanviettoon kuin juhlatilaisuuksiinkin!

Helsingfors Segelsällskap (HSS)

Liuskasaari on yksi Kaivopuiston edustalla sijaitsevan saariryhmän saarista ja aallonmurtajan kautta yhteydessä Uunisaariin ja laituriteitse viereisiin pikkusaariin, joissa on muun muassa lukuisia venepaikkoja.

Veneet ovat aina olleet merkittävä osa Liuskasaaren historiaa. Saaressa jo yli sata vuotta kotisatamaansa pitänyt Helsingfors Segelsällskap on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista pursiseuroista. Saarella on seuran noin 300 venepaikkaa sekä vierasvenesatama.

HSS Paviljongin terassilta on kauniit näkymät paitsi Suomenlahden ulapalle, myös Ullanlinnan ja Eiran vanhoihin jugend-julkisivuihin.
Valoisaa salia koristavat Michael Schilkinin ja Björn Landströmin meriaiheiset lasi-, keramiikka- ja seinämaalaukset vuodelta 1949.

HSS PAVILJONG

Ravintola HSS Paviljong on tyylikäs ja raikas kesäravintola Helsingin parhaalla paikalla, Merisataman edustalla, Liuskasaaren vierasvenesataman vieressä.

Merenrantakaupungissa


kaikki paitsi purjehdus on turhaa...

Purjehtijan kotisatama


Vasemmalla: Merisatamanranta Särkän suunnalta. Kuvaaja Simo Rista, 1970.

Oikealla: Purjehduksen valmistelua Liuskasaaren rannassa. Kuvaaja Bonin von Volker, 1968.

Kuvat Helsingin kaupunginmuseo.

jo 100 vuotta


Kilpapurjehtijoille annetaan lähtölaukaus Helsingfors Segelsällskapetin (HSS) kilpailussa Liuskasaaressa.

Kuva: Helsingin kaupunginmuseo. Kuvaaja tuntematon, ajankohta 1910-1919.

Tyyliä kisakatsomossa


Kansainväliset purjehduskilpailut 11-13.8.1950. Yleisöä HSS:n paviljongin edustalla.

Kuvaaja: Viitasalo E J.

Kuva: Helsingin kaupunginmuseo.